Tjen penge hjemmefra
Hvad er et partnerprogram
Tjen penge på at rejse

Hvad er et partnerprogram

Internettet har giver mange nye muligheder for virksomheder at markedsføre sig. En af disse muligheder er via partnerprogrammer eller affiliate marketing, som det også kaldes.

Et partnerprogram er en aftale mellem en virksomhed og en hjemmeside-ejer og denne aftale formidles gerne af et affiliatenetværk der også står for sporing på partnerprogrammet. Et partnerprogram kan være opbygget på en række forskellige måder, men fælles for dem alle er, at virksomheden der ønsker at markedsføre sig, kun betaler for nogle bestemte handlinger, som virksomheden efterspørger.

Visning af reklame – Her bliver hjemmeside-ejeren betalt hver gang en besøgende på hjemmeside får vist en reklame. Denne form for afregning er dog ikke særlig ofte set, pga. kunstig oppumpning af visningerne fra enkelte hjemmeside-ejeres side og afregningsformen ses næsten udelukkende på større hjemmesider, som f.eks. på de store avisers hjemmesider.

Kommission ved salg – Denne måde at afregne på er, ikke overraskende, blevet særdeles populær blandt virksomheder de ønsker at sælge produkter online. Måden hvorpå det foregår er ved at ejeren af en hjemmeside tjener en kommission, enten på en procentsats eller et fast beløb, hver gang denne henviser en besøgende fra deres hjemmeside over til en virksomhed der sælger varer på nettet. På den måde er det en ”no cure – no pay”-løsning der sikrer, at virksomheden kun skal have penge op ad lommen hver gang de selv tjener penge.

Kommission ved registrering, tilmelding til nyhedsbrev mv. – Andre gang ønsker virksomheder ikke at sælge produkter, men derimod få flere brugere, flere tilmeldinger til deres nyhedsbrev eller noget helt tredje. Virksomheden kan så vælge at betale en ejer af en hjemmeside et fast beløb, hver gang de sender en af deres besøgende videre til virksomheden, der efterfølgende udfører den ønskede handling på virksomhedens hjemmeside, denne handling kunne f.eks. være registrering som bruger af virksomhedens hjemmeside (Ses på boligsider, datingsider, fora, webmail og mange andre) eller tilmelding til et nyhedsbrev med produktnyheder, tilbud, jobannoncer.

Hybrid mellem salg, registrering og visninger – Der er også mulighed for en blanding af kommission pr. salg, registrering til eks. et nyhedsbrev og betaling pr. reklamevisning. Måden dette foregår på er ved, at en visning af en reklame registreres på den besøgendes computer, når denne besøger en hjemmeside der reklamerer for en virksomhed. Hvis den besøgende så efterfølgende, gerne inden for en periode på 30 dage, vælger at købe et produkt hos den pågældende virksomhed eller registrere sig, tilmelde sig et nyhedsbrev, får ejeren af hjemmeside, hvor reklamen blev vist, kommission for de handlinger den besøgende har foretaget. Bemærk at den besøgende ikke har klikket sig igennem en reklame til virksomheden på noget tidspunkt og denne metode i praksis bliver til en betaling pr. visning af reklame, men er uden udgift for virksomheden der reklamerer, hvis ikke de får det ønskede resultat. Denne mulighed er dog noget begrænset både i forhold til hvor mange affiliatenetværk der tilbyder denne mulighed på deres kampagner, men også set i forhold til hvor mange browsere der tillader denne form for registrering, da teknikken bag potentielt set også kan bruges til at indsamle oplysninger der overtræder regler om privatlivets fred.

Betaling pr. klik eller unikke besøgende – sidst men ikke mindst er der også muligheden for at blive betalt som ejer af en hjemmeside efter antallet af klik en reklame giver til virksomheden eller hvor mange unikke besøgende, inden for at givent tidsrum, gerne 6-48 timer, der sendes videre til virksomhedens hjemmeside. Denne afregningsform stiller så krav til virksomhedens og deres hjemmeside til at6 kunne konvertere de besøgende til kunder eller modtagere af et nyhedsbrev eller hvad nu virksomheden gerne vil have den besøgende til. Afregningsformen med betaling pr. klik eller unikke besøgende har dog levet et lidt omtumlet liv pga. snyd fra enkelte hjemmeside-ejeres side, hvor de har pumpet antallet af klik kunstigt op, f.eks. ved at opfordre til klik på disse reklamer. Inden for den senere tid har den dog fået en gigantisk opblomstring da det er den foretrukne form for afregning hos kontekstuelle netværk der viser reklamer der er relevante i forhold til de sider eller søgninger hos søgemaskiner, hvor de bliver vist.

Dette var en gennemgang af, hvad et partnerprogram er og jeg håber, du nu er blevet klædt lidt bedre på, til at gå i gang med at tjene penge på nettet ved hjælp af partnerprogrammer og affiliatenetværk.